KRENITE odavde

Prava veličina rama bicikla – kako izabrati odgovarajuću

Koja je prava veličina rama bicikla? Tj. efektivna veličina – u smislu da li će odgovarati “dimenzijama” bicikliste koji koristi ram. Kako je izmeriti i videti koja je odgovarajuća? Dok se većina drugih stvari može relativno lako zameniti, ako se izabere ram koji nije odgovarajuće veličine (pogotovo ako je “za dva broja” prevelik/premali), to obično traži zamenu celog rama. Ukoliko novi ram ima drugačije prihvate, na primer za šolje upravljača, školjku patrone pogona, ili drugačiji prečnik šticne itd, to traži zamenu dosta drugih komponenata, što traži dosta vremena i novca.

U posebnom članku objasnio sam kako izabrati odgovarajuću veličinu bicikla za dete.

Zbog ovoga je važno “potrefiti” odgovarajuću veličinu rama, bilo da se kupuje nov bicikl, ili pri kupovini polovnog (korištenog) bicikla.

Važna napomena: u ovom članku su objašnjeni razlozi nepouzdanosti “starih” mera i pružen jedan metod koji je pouzdaniji. Autor svakako preporučuje da se, nakon čitanja ovog članka, pročita i članak koji govori o još jednoj, preciznijoj metodi – “stack i reach – efektivna veličina rama“.

Za sve komentare, pitanja (ili dodatke i ispravke), koristite BikeGremlin forum:
www.bikegremlin.net

Sadržaj:

  1. Istorija
  2. Zašto stare, “standardne” mere nisu pouzdane
  3. Koje mere su onda relevantne?
  4. Koliko je ovo komplikovano?
  5. Može li jednostavnije – video demonstracija?


1. Istorija

Do nekih 80ih godina XX veka, proizvođači su pravili manje-više slične geometrije ramova. Gornja cev rama bila je horizontalna, krećući od samog vrha cevi sedišta, do samog vrha cevi kormana. Odavde potiče puno starih načina merenja rama i određivanja odgovarajuće veličine za biciklistu.

Mogu se još uvek čuti te metode, na primer: “opkoračiti ram, pa treba pesnica da stane između gornje cevi i međunožja”. Ili: “od početka sedla do početka kormana treba da stane podlaktica sa ispurženim prstima, od lakta do vrha prsta”. I slično.

Ipak, od tog doba, puno stvari se promenilo. Osovine pogona više nisu na standardnoj visini, variraju od bicikla do bicikla. Gornje cevi rama su često ukošene, ili ukošene i uvijene pride, čisto da se merenje dodatno zakomplikuje.  🙂

– Sadržaj –


2. Zašto stare, “standardne” mere nisu pouzdane

Danas proizvođači ramova daju mere na dva načina:

  1. Dužina cevi sedišta u inčima (i cm za drumske bicikle)
  2. U veličinama S (eng. small), M, L i slično.

Zbog ranije pomenutih razlika u dizajnu ramova, ove mere su takođe slabo upotrebljive. Jedino na šta se može osloniti je ručno merenje rama, ili tabela proizvođača. Ozbiljniji proizvođači obično daju tabele odgovarajuće veličine rama (iz svoje ponude) spram visine vozača. Ove tabele su dobra početna referenca, ali samo za određeni model rama. Naime, nisu svi ramovi od npr. 19″ istog proizvođača isti. Zavisno od godine proizvodnje, modela, namene bicikla – ramovi se dizajniraju različito.

Za neku, orijentacionu početnu meru, može poslužiti i ovaj sajt:

Kalkulator veličine rama bicikla – ebicycles.com

Evo zašto ove sve mere ne treba uzimati zdravo za gotovo:

Dva rama različitog dizajna, koji će odgovarati istim dimenzijama bicikliste.
Dva rama različitog dizajna, koji će odgovarati istim dimenzijama bicikliste.

Ram tamno sive boje, biće za oko dva inča manje nominalne veličine, od rama svetlo sive boje, sa horizontalnom gornjom cevi. Npr. tamniji će biti 19″, ram horizontalne gornje cevi će biti 21″. Ipak, biciklista kojem odgovara jedan ram, potpuno isto će sedeti i na drugom ramu. Jedina razlika biće vizuelna – dužina šticne sedla koja viri iz rama.

– Sadržaj –


3. Koje mere su onda relevantne?

Jedina bitna stvar za određivanje veličine rama su tačke u kojima biciklista dolazi u dodir sa biciklom. Dakle: pedale, sedlo i korman. Kontaktne tačke. Link za: opširnije o podešavanju udobnog položaja sedenja na biciklu i kontaktnim tačkama.

Kontaktne tačke, označene.
Kontaktne tačke, označene.

Kada se sedlo, pomoću šticne, podesi na odgovarajuću visinu u odnosu na pedale (odnosno osovinu pogona), treba izmeriti koliko daleko se nalazi korman. Ovo se zove dohvat.

Visina sedla i dohvat
Visina sedla (1) i dohvat (2)

U zavisnosti od dužine torza bicikliste, veći ili manji dohvat će biti odgovarajući. Ovo se može precizno utvrditi jedino probanjem – položaj koji je udoban za biciklistu. Korman ne treba da bude ni preblizu, ni predaleko. Ruke treba da budu barem malo povijene i da je biciklisti udobno  – da se ne oseća sabijenim, ili razvučenim kad sedi.

U zavisnosti od tipa, namene bicikla, pa i željene visine kormana (u odnosu na sedlo), položaj i dohvat se razlikuju. Ipak, važno je da je položaj udoban i prirodan - sa blago povijenim rukama u laktovima.
U zavisnosti od tipa, namene bicikla, pa i željene visine kormana (u odnosu na sedlo), položaj i dohvat se razlikuju.
Ipak, važno je da je položaj udoban – sa blago povijenim rukama u laktovima.

Zbog ovoga veoma važna mera je efektivna dužina gornje cevi:

Efektivna dužina gornje cevi rama.
Efektivna dužina gornje cevi rama. Na slici se vidi kako se meri. Horizontalno od vrha cevi kormana, do preseka sa linijom koja ide od cevi sedla  – do tačke preseka.

Optimalna veličina rama se još preciznije može odrediti ako znate koji stack i reach (šta su i kako se mere) vam odgovara. Na žalost, da biste to znali, morate probati bicikle različitih veličina, a izbor zavisi i od željenog položaja sedenja, ne samo od vaše visine (želite li biti više pognuti ka napred, ili sedeti uspravnije i slično).

U narednoj tabeli, za određeni raspon visine bicikliste, date su (okvirno) odgovarajuće efektivne dužine gornje cevi, kao i najčešće standardne veličine rama. Ovo isto treba uzeti s rezervom. Dva bicikliste iste visine mogu imati različite odnose dužine torza i nogu. Žene na primer obično imaju duže noge (i kraći torzo) od muškaraca iste visine.

Tabela efektivne dužine gornje cevi.
Tabela efektivne dužine gornje cevi.

Biciklista kraćeg torza, visine 176 cm će možda tražiti bicikl sa efektivnom dužinom gornje cevi od 55 cm, umesto 56-58 kako tabela sugeriše.


Podržite BikeGremin
da ostane online & nezavistan

Ovaj sajt je edukativan, besplatan, objekivan, i nije komercijalan
(sponzori ne vole plaćati ako spominješ i sve uočene mane proizvoda 🙂 ).

Koliko košta WordPress sajt?

Ako mislite da je ovaj sajt dobar i koristan,
a možete izdvojiti $5 mesečno,
molim vas da podržite moj rad preko Patreon donacije:


www.patreon.com/bikegremlin

– Sadržaj –


4. Koliko je ovo komplikovano?

Puno mera i podataka. Deluje zbunjujuće. U suštini, bitna je samo poslednja tabela. Da se izabere barem približno odgovarajući ram. Posle se može fino podesiti različitim dužinama lule kormana, šticne i slično. Važno je da se nađe otprilike ram odgovarajuće efektivne dužine gornje cevi.

Video u kojem objašnjavam osnovne razlike u geometriji ramova i podešavanje udobnog položaja za vožnju:

Geometrija ramova bicikala i podešavanje položaja sedenja [0066]

– Sadržaj –


5. Može li jednostavnije – video demonstracija?

Ako vam se ne čita, možete odmah skočiti na video demonstraciju.

Kvalitetni, savremeni bicikli i ramovi se obično prodaju u veličinama kao za majice: S, M, L, XL… 🙂

Proizvođači daju tabelu raspona visina bicikliste (u cm, ili u inčima i stopama) za svaku veličinu rama. Slika govori više od reči, ovako to izgleda za Giant Fathom 29 1 – što je XC MTB, ali isti princip važi za svaki model i vrstu:

Tabela za izbor odgovarajuće veličine rama za Giant Fathom 29 1
Tabela za izbor odgovarajuće veličine rama za Giant Fathom 29 1

Kome treba – on-line konvertor stopa i inča u santimetre (metrički sistem, ili smrt!   ).

Kako se vidi sa slike, osoba od 5’7″, sa dužinom noge od 30″ može uzeti i ram veličine S, i ram veličine M. Konkretan izbor zavisi od ličnih preferencija – neki vole malo manje ramove. Ali takav biciklista nipošto ne bi trebalo da uzme ram veličine L – takav teško da će odgovarati.

Kod nas mnogi prodavci oglašavaju bicikle navodeći dužinu cevi sedla u inčima, ili santimetrima. U ovom članku objasnio sam zašto su takve mere neupotrebljive! Vodite se preporukom proizvođača – a ne brojkom u inčima ako nije navedeno za koji raspon visine vozača to odgovara. Ovde ću samo ponovo staviti sliku koja objašnjava problem:

Dva rama različitog dizajna, koji će odgovarati istim dimenzijama bicikliste.
Dva rama različitog dizajna, koji će odgovarati istim dimenzijama bicikliste.

Tako da – ako vam neko kaže: “za tebe je ram veličine 18 inča,” znajte da ta osoba možda i ne zna šta govori.

Ovakve izjave imaju smisla samo kada se odnose na konkretan model rama (bicikla). Na primer:
“Za Giant XTC ADVANCED SL 29, tebi treba dužina cevi sedla od 17 inča” (što je M veličina rama za ovaj model).

Evo i kratke video demonstracije ovde ispričanih stvari:

Veličina rama (drumskog) bicikla
Osnove veličine ramova bicikla i podešavanja udobnog položaja sedenja


Videti svakako i članak: “Stack i reach – efektivna veličina rama“:

Stack i reach - efektivna veličina rama bicikla
Stack i reach – efektivna veličina rama bicikla

Izvori:

Za sve komentare, pitanja (ili dodatke i ispravke), koristite BikeGremlin forum:
www.bikegremlin.net

– Sadržaj –

Postojeći komentari (pitanja i odgovori) postavljeni ispod ovog članka, premešteni su u ovu temu BikeGremlin foruma:
https://www.bikegremlin.net/threads/prava-velicina-rama-bicikla-kako-izabrati-odgovarajucu-komentari-clanka.185/

14 misli o “Prava veličina rama bicikla – kako izabrati odgovarajuću”

  1. Добар дан. Видео сам на једном огласу бицикл трекинг М величине (55цм), који ми се јако допао. Ја сам висок тачно 175цм. Да ли би ми бицикл одговарао ??
    Кући имам тркачки Л величине (57цм) који ми одговара… Пошто нисам толико искусан, а релативно нов у свему овоме, занимало би ме мишљење. На том бициклу са огласа је седиште подигнуто на 168 цм гледано од рама доле, а на овом мом је 170 цм. Морам да напоменем да тај са огласа нисам видео уживо, само на слици. Не знам да ли та 2 цм могу да направе неку кључну разлику. Хвала унапред.

Komentari su zatvoreni.


Molim Vas da koristite BikeGremlin.net forum za sva pitanja i komentare.

Ako ste primetili neku grešku u članku, ili informacije koje nedostaju - molim Vas da mi na to skrenete pažnju komentarom na BikeGremlin forumu.
Na forumu možete pisati anonimno (stavite bilo koje ime/nadimak pri registraciji), ali mislim da je dobro da sve dopune i ispravke članaka budu javno dokumentovane (čak i ako njihov autor izabere da ostane anoniman).

Skip to content