KRENITE odavde
Home »

Šta da kupim?

Sadržaj:

Objašnjenje načina ocenjivanja


Objašnjenje načina ocenjivanja

1. Zvezdice

Ovo je grub vodič mojih kriterijuma za ocenjivanje – uvedenih u pokušaju da element subjektivnosti svedem na najmanju objektivno moguću meru. 🙂 Ovi kriterijumi su otvoreni za raspravu (i unapređenje) – tako da su sve konstruktivne kritike dobrodošle. Za sugestije možete koristiti stranicu za pitanja & odgovore (uz poštovanje pravila lepog ponašanja).

Za ocenjivanje svake pojedinačne kategorije bicikla, alata, ili proizvoda, koristim ocene zaokružene na jednu, do pet zvezdica:

1 zvezdica znači među najlošijim koje sam video (jedva funkcionalno/prihvatljivo) a 5+ zvezdica je izuzetno dobro, preko svih očekivanja. Prikazane zvezdice su zaokružene na najbližih pola zvezdice, radi bolje preglednosti. Za računanje konačne ocene, uzimam u obzir i sve delove (3,5 zvezdica za težinu bicikla, na primer, i sl.). Mana ovoga je manja “transparentnost” kako je dobijena zaključna ocena. Ipak, mislim da je dobra preglednost važnija kod sužavanja izbora, a konačnu odluku je bolje doneti nakon čitanja svih objašnjenja u mojim ocenama/tekstovima. Ne može se sve predstaviti brojevima.


2. Konačne ocene

Konačne ocene su aritmetički prosek ocena pojedinačnih kategorija, zaokružene na najbližu polovinu.

Skip to content