Home » Saveti – “konsalting”

Saveti – “konsalting”

In English

English

Na ovom sajtu (i BikeGremlin YouTube kanalu) dajem kompletne informacije i uputstva u vezi bicikala, mehanike i biciklizma uopšte. To znanje delim potpuno besplatno i ne planiram ga naplaćivati.

Pored toga (ili zahvaljujući tome), velik broj ljudi me zove telefonom, ili piše preko mejla, Vibera, Fejsbuka (i svih ostalih društvenih mreža). Na žalost, puno radim i ostaje mi veoma malo vremena. Uz to: ruke su mi masne! 🙂 Svaki put kad zazvoni telefon, moram prekinuti ono što radim, obrisati ruke, uzeti telefon i javiti se.

Posla ima sve više. Još nikome nisam odbio dati savet i pomoć. Kako bi to bilo moguće raditi ubuduće, moraćemo se svi zajedno organizovati. 🙂


Kako dobiti besplatnu BikeGremlin pomoć, ili savet?

Na raspolaganju stoji nekoliko načina:

  • Verovatno najbolje mesto je 2bike.rs forum, gde aktivno učestvujem pod nickom “BikeGremlin”. Tamo ima još dosta stručnjaka koji besplatno daju savete i pomoć, tako da možete čuti više mišljenja. Na forumu se odgovor dobija u roku od dan-dva (ili brže), barem od strane drugih stručnih članova, čak i ako ja ne (po)stignem. Ko razume engleski, odlično mesto je i bikeforums.net – verovatno najbolji svetski forum za bicikliziam i mehaniku bicikala.
  • Koristite pretragu sajta. Dobro je urađena (Gugl je pokreće) – samo unesite šta vas zanima. Većinu stvari sam već objasnio.
Pretraga BikeGremlin sajta - "Powered by Google!" :)
Pretraga BikeGremlin sajta – “Powered by Google!” 🙂

Na ovaj način pitanja odgovori će biti javni i pomoći svakom drugom ko ima sličan problem/pitanje.

Vreme odgovora je oko nedelju dana – tj. kad stignem, redom: prvo odgovaram na prvo postavljena pitanja koja nisu odgovorena. Van sezone je manja gužva, pa se može očekivati brži odgovor.

Ovo planiram da ostane uvek besplatno.


Hitno, odmah, ili danas za danas

Gremlinko

Ima situacija koje su Vam hitne. Kada je pomoć potrebna “u realnom vremenu.”

Pošto ovakva pomoć zahteva da prekinem šta god da radim, moram ograničiti vreme i “materijalno ga kompenzovati” da tako kažem.

Cena usluge je 25 evra (ili 3.000 dinara) za 30 minuta telefonskog poziva, ili dopisivanja (ako se koristi neki od servisa za slanje poruka). Cena za konsultacije na engleskom je 40 $ (4.000 dinara).

Može se platiti preko PayPal-a (dopisati kontakt telefon u poruci ako se traži telefonska podrška), ili uplatom na tekući račun broj:

Primalac: Relja Novović
Fruškogorski Put, Sremska Kamenica
Tekući račun broj: 265-0000005781044-87
Poziv na broj: Vaš kontakt telefon, ili e-mail
/ Raiffeisen banka

Možete platiti i karticom, preko BikeGremlin web-prodavnice.

Dobiću podatak o uplati u roku od nekoliko minuta.

Vreme za telefonske pozive je radnim danima od 9 do 20 časova (po srednjoevropskom vremenu – “CET”).

Očekivano vreme odgovora na hitna pitanja je u roku od 24 sata (najčešće u roku od desetak minuta, ako je u periodu između 9 i 20 časova).

Kontakt je moguć preko e-maila, ili pozivom na telefon +381628462452 (može i Viber, ili WhatsApp).
Email:
moje ime (relja) @ ovaj domen (bikegremlin.com)

Drugim rečima: znanje, informacije i pomoć nudim i dajem besplatno, ali svoje vreme moram naplatiti (dok ne uvedemo globalno komunizam, pa da ceo dan popravljam bicikle, a ne mislim o računima i školarini). 🙂