Achtung, achtung! :)

27. jula 2024. (ili 28, u zavisnosti od vaše vremenske zone), planira se održavanje hosting servera i sajt neće raditi normalno. Trebalo bi da prekid bude kraći od 8 sati.

Relja

KRENITE odavde
Home »

Šta je ovo?

Sajt za one koje zanimaju bicikli – bilo da ste početnik, iskusan biciklista, ili mehaničar. Koji bicikl da kupim, kako da zakrpim gumu, naštelujem menjač, zamenim lanac, kako da kočim, bezbedno zaključam bicikl, vozim u saobraćaju, itd.
BikeGremlin autor/osnivač – Relja Novović (link ka “glavnom,” bikegremlin.com, sajtu)

Ne dajte da vas “spartanski” dizajn zavara – ovde ima na stotine korisnih članaka!


Odakle da krenem?

  • Ovde je kompletan sadržaj sajta – složen po temama.
    Dobro mesto za početak, da nađete šta vas zanima.
  • Postoji i polje za pretragu pri vrhu svake stranice – koje pokreće Gugl, tako da je pametno.
  • Takođe, meni na vrhu sadrži spisak svih obrađenih tema, složen po kategorijama.


Šta da očekujem?

Osnovna ideja je da se i najkomplikovanije stvari objasne tako da budu jasne čak i apsolutnim početnicima.

Mislim da je odlično kad naučiš sam popraviti i održavati svoj bicikl – barem te osnovne stvari. Zašto?

  • Ne zavisiš od drugih – pogotovo u proleće i leto, kad je gužva u servisima.
  • Zen je. Popravljati bicikl je uživanje, a i pomaže razvoj fine motorike i logičkog razmišljanja.
  • Veština i samopouzdanje rastu sa svakom uspešnom popravkom. Zašto bi jedna obična bušna guma značila kraj vožnje za taj dan?
  • Neki bi rekli da se i štedi novac, mada to zavisi – dobar alat je skup, a i popravke traže vreme. Meni lično su puno važniji gore navedeni razlozi.

Ako imate nekih pitanja, možete ostaviti komentar u polju za komentare u dnu svakog članka, ili na stranici za Pitanja & Odgovore.

Većina članaka su pisani kao moj lični podsetnik (“kako se to-i-to namešta”), ili kao odgovori na često postavljana pitanja (kako ne bih morao sto puta isto ponavljati 🙂 ). Neki članci su veoma dugački, ali većina ima sadržaj na samom početku, tako da lako možete skočiti na deo koji vas zanima.

Trudim se da sajt bude ažuran, objektivan i informativan. Ako naiđete na neku grešku, slobodno napomenite u polju za komentare. Na taj način pomažete da sajt bude bolji i korisniji svim biciklistima (i mehaničarima).

Kompanije koje pomažu rad ovog sajta navedene su pod “Partneri.” Moj glavni uslov kada dogovaram sponzorstvo je da ostanem nezavistan: da pišem samo ono što stvarno mislim (o bilo kom proizvodu), i da ne pišem ono što ne mislim. Kompanije navedene pod “Partneri” ovo razumeju i podržavaju.


Često postavljana pitanja

Sajt je posvećen biciklima, biciklizmu i popravljanju bicikala, ali možete pogledati i ovu stranicu ako vas zanima više o meni. Još neke stvari koje ljudi često pitaju:

Umalo da zaboravim: kada preporučujem neki proizvod, često koristim Amazon affiliate linkove, i “kao Amazonov saradnik, zarađujem od kvalifikovanih kupovina.” Sad kad je zadovoljen ovaj “legalni deo,” možete videti: zašto BikeGremlin koristi Amazon affiliate linkove.

To je to, uživajte! 🙂

Relja

Ovo mi je najlepši profil... ignorišite onog planinara u pozadini!
Ovo mi je najlepši profil… ignorišite onog planinara u pozadini!
Skip to content