Home » Politika privatnosti

Politika privatnosti


1. Koji podaci korisnika su obavezni i kada

BikeGremlin sajt traži unos korisničkog imena i e-mail adrese ukoliko se želi postavljanje komentara na sajtu.


2. Kako se (za šta) podaci korisnika koriste

Podaci korisnika koriste se isključivo za moderaciju komentara i sadržaja koji korisnici dodaju na sajt. Dakle: za prava pristupa.

Od “običnih korisnika” koji postavljaju komentare i pitanja, preko “autora” koji dodaju članke na sajt, do “administratora” koji brinu da sve radi kako treba. U slučaju postavljanja neprimerenog sadržaja, korisnički nalog može biti blokiran (opširnije o pravilima ponašanja piše na ovom linku: Postavljanje pitanja i komentara).

Korisnički podaci se ne koriste ni za šta drugo. Ne daju se ni jednoj drugoj kompaniji, ili osobi.

Izuzetak je ako se prijavite na Bike Gremlin mejl listu, gde se ime i mejl adresa koriste za slanje obaveštenja, novosti i marketinških mejlova.

Sa sajta i mejl liste se možete odjaviti kada god želite i tada se svi vaši podaci brišu – osim komentara koje ste ostavili.


3. Zaštita podataka

Korisnički podaci koji se vide (samo) prilikom pisanja komentara, ili članaka, su korisničko ime i web sajt (ukoliko je unešen taj podatak). E-mail ostaje privatan, skriven, čuva se od izmena, ili kopiranja.

Sajt koristi SSL/TLS enkripciju (HTTPS protokol). Zbog toga se korisnički podaci NE mogu presresti i videti na putu od korisničkog računara do servera sajta.


4. Google reklame

Google koristi “kolačiće” kako bi postavljao reklame na osnovu interesovanja korisnika na ovom, ili/i drugim sajtovima. Ovo omogućava da u dnu stranice, ispod natpisa “Google izbor sadržaja” bude postavljen spisak stranica sa ovog sajta, kao i drugih sajtova, uz reklame, tako da odgovaraju interesovanju svakog pojedinačnog posetioca. Opcija praćenja preko kolačića za ovaj sajt (i ostale) može se isključiti posetom ovog linka: Ad Settings.


5. Saglasnost

Pisanjem komentara na sajtu, daje se saglasnost da isti bude prikazan javno, bez mogućnosti brisanja, ili izmene od strane korisnika koji je postavio komentar (osim uz saglasnost administratora). Date informacije ostaju u vlasništvu Bike Gremlin sajta. Administratori zadržavaju pravo da komentare menjaju, ili brišu ukoliko procene da je to potrebno.


Google izbor sadržaja: