KRENITE odavde
Home »

Dobrodošli

O biciklima i biciklizmu, od entuzijaste, za entuzijaste  🙂

* BikeGremlin manifest – ko smo mi, šta je naša misija?

Pomoć, pitanja, saveti

BikeGremlin consulting

Adresa radionice i kontakt telefon

Bike Gremlin sajt pruža informacije o tehnici vožnje bicikla, popravkama, održavanju bicikla, odeći za vožnju itd. Postoje članci koji objašnjavaju osnovne stvari, za apsolutne početnike (kako skinuti točak, zakrpiti gumu, kako pregledati polovan bicikl pre kupovine i sl.). Postoje i članci koji objašnjavaju naprednije tehnike vožnje, za iskusne bicikliste, kao i članci sa uputstvima za servisiranje. Za mehaničare (bilo da neko sam/a popravlja bicikl kod kuće, ili profesionalno), postoji dosta članaka sa informacijama i tabelama, koji služe kao mesto za učenje, ili podsetnik.


Par uputstava za lakše snalaženje (navigaciju) na sajtu:

Vrste članaka – koliko je kompleksan sadržaj istih i na šta su bazirani. Odgovarajuća ikonica biće prikazana na početku nekih članaka:

kategorije - vrste članaka

Neki članci su obeleženi sa dve, ili tri ikonice. Time se dobija višestruko značenje, na primer: početni i napredni nivo mehanike (popravke). Ili tehnike vožnje koje, u zavisnosti od nivoa znanja i veštine, pomažu i početnicima i iskusnim biciklistima, pa je članak označen sa ikonicom i početnog i naprednog nivoa – i slično.

Kategorije (sadržaj) – svi članci grupisani su po kategorijama, spram teme koju obrađuju. Sve kategorije su dostupne iz glavnog padajućeg menija na vrhu. Spisak svih članaka složen po kategorijama je u gornjem desnom delu stranice, pod nazivom: “Sadržaj sajta“.

Pretraga – polje za pretragu nalazi se desno od menija na vrhu.

Za početak, može se koristiti i spisak poslednjih nekoliko objavljenih članaka, koji se nalazi sa desne strane.

Linkovi sa proizvodima – na nekim stranicama stavljene su preporuke sa konkretnim proizvodima koji su, po mišljenju i iskustvu autora, dobar izbor. Linkovi su obično postavljeni za kupovinu i pretragu na Amazon.com sajtu. Tu se može videti kako proizvod izgleda i uporediti cene. Bike Gremlin sajt koristi Amazonov affiliate program. To znači da ako se neki proizvod kupi na Amazonu, preko linka sa Bike Gremlin sajta, cena za kupca je ista kao i da se direktno otišlo na Amazon sajt, ali Bike Gremlin dobija delić procenta. Ovo pomaže održavanje sajta (plaćanje hostinga, domena, zaštite…).

Ograda/napomena: sve informacije date na sajtu shvatiti u smislu “koliko ja znam”, odnosno “šta se meni dobro pokazalo u praksi”. BikeGremlin ne snosi nikakvu odgovornost za eventualnu štetu, ili povrede, nastale usled korištenja (sleđenja) saveta & informacija datih na ovom sajtu. Svaka dopuna, a pogotovo ispravka, ili konstruktivna kritika su više nego dobrodošli. Za to se može koristiti stranica za pitanja i odgovore.

Skip to content