KRENITE odavde

Novi standard patrone pogona sa navojem: T47

Ovaj članak bavi se novim standardom patrona pogona sa navojem – T47. Posebni članci objašnjavaju druge standarde patrona pogona sa navojem, kao i “press-fit” patrona (bez navoja).

 

1. Opis T47 standarda

T47 je savremeni standard sa patronom koja se uvrće u navoje na ramu. Razvijen od strane kompanija Chris King i Argonaut Cycles. Najavljen je 2015, takođe poznat pod imenom Thread Fit 30i.

Koristi isti prečnik školjke pogona od 46 mm, kao PF30, ali se patrona uvrće, ne nabija se. Navoj je gustine 25,4 namotaja po inču, tj. 1 po mm. Može koristiti osovine od 24 i od 30 mm.

Trebalo bi da eliminiše problem sa iritirajućom škripom patrona koje se montiraju spolja, ili nabijaju u ram, uz očuvanje prednosti lakše i kruće osovine.

Velika prednost ovog standarda je što je kompatibilan sa svim modernim pogonima, samo da je osovina dovoljne dužine.

T47, poznat i kao Thread Fit 30i
T47, poznat i kao Thread Fit 30i

 

2. Očekivane prednosti

  • Eliminisanje iritirajućeg krckanja, od kojeg pate ostali press fit standardi (kao BB30), kao i standardi sa spolja montiranim ležajevima (kao Hollowtech II).
  • Jednostavna i jeftina ugradnja i zamena, bez specijalnog skupog alata.
  • Kompatibilnost sa većinom postojećih standarda osovina, tj. pogona.
  • Standard otvorenog tipa, kojeg svi proizvođači mogu slobodno koristiti.

 

3. Mane T47 standarda

Najveća prednost je ujedno i mana. Urezivanje navoja u ram traži čvrst metal. Karbonski ramovi moraju biti posebno ojačani i otežani za prihvatanje ovakvog pogona. Proizvođači moraju nabavljati posebne mašine za urezivanje navoja većeg prečnika od postojećih britanskih i italijanskih standarda.

Amazon.com pretraga patrona i alata za instalaciju patrona T47 standarda – kao Amazonov saradnik, zarađujem od kvalifikovanih kupovina.


Molim Vas da koristite BikeGremlin.net forum za sva pitanja i komentare.

Ako ste primetili neku grešku u članku, ili informacije koje nedostaju - molim Vas da mi na to skrenete pažnju komentarom na BikeGremlin forumu.
Na forumu možete pisati anonimno (stavite bilo koje ime/nadimak pri registraciji), ali mislim da je dobro da sve dopune i ispravke članaka budu javno dokumentovane (čak i ako njihov autor izabere da ostane anoniman).

Skip to content