Home » Linkovanje Vašeg sajta i reklamiranje

Linkovanje Vašeg sajta i reklamiranje

Ažurirano: 07/04/2020.

Ova stranica nudi objašnjenje za koje verujem da sam dužan – kako da uvrstite link ka svom sajtu na stranicu “Korisni linkovi” , kao i kako da Vaša reklama stoji u odeljku “Bike Gremlin partneri” – koji je u desnom delu svake stranice na sajtu.

Sadržaj:
1. Uvod
2. Stranica “Korisni linkovi”
….2.1. Kako da dodate svoj sajt na stranicu “Korisni linkovi”?
….2.2. Koji kriterijumi odlučuju da li će sajt biti dodat?
….2.3. Šta ako je ponuda za postavljanje linka odbijena?
3. Reklamiranje – Bike Gremlin partneri
….3.1. Kako da Vaša reklama osvane na bikegremlin.com?
….3.2. Kriterijumi za prihvatanje reklama
Kontakt forma


1. Uvod

Bike Gremlin sajt je nastao i vođen je čistim entuzijazmom. Ideja je da na Internetu, svima dostupno, na jednom mestu, postoji izvor za pouzdane i proverene informacije u vezi bicikala, biciklizma i mehanike bicikala. Ovo važi za kompletan sadržaj sajta, pa tako i za spisak drugih sajtova na strani “Korisni linkovi” , kao i za reklame. Iuzeci su:

 • Google reklame, stavljene u donji desni ugao sajta, označene sa “Google reklame“. Na ovaj način Google reklame ne ometaju pregledanje sajta (ne ubacuju se u sred teksta članka, ili između linkova za navigaciju, između učitanih strana i sl.), a ipak omogućavaju plaćanje hostinga, domena i SSL sertifikata, kako bi ovaj sajt ostao nezavistan, bezbedan i dostupan.
 • Google izbor sadržaja” u dnu svake strane, koji, pored reklama, nudi i stranice sa ovog sajta, odabrane na osnovu prethodnih pretraga i interesovanja svakog pojedinačnog posetioca. Mislim da ovo pomaže navigaciji sajta i pronalaženju željenog sadržaja.


2. Stranica “Korisni linkovi”

Stranica “Korisni linkovi” sadrži spisak sajtova koje autor ovog sajta smatra veoma dobrim i korisnim na temu bicikala, biciklizma, ili mehanike.

2.1. Kako da dodate svoj sajt na stranicu “Korisni linkovi”?

Ako Vaš sajt pruža relevantne informacije o biciklima i biciklizmu, ili mehanici, ispunite kontakt formu na dnu ove stranice. Unesite i link ka svom sajtu u polju “Poruka”, kao i e-mail adresu administratora svog sajta. Sajt će biti pregledan i, ako svojim sadržajem zavređuje da bude dodat kao koristan izvor, biće izlistan na stranici “Korisni linkovi“.

2.2. Koji kriterijumi odlučuju da li će sajt biti dodat?

 • Sajt mora sadržati informacije, tj. biti vezan za bicikle, biciklizam, ili mehaniku.
 • Sadržaj mora biti kvalitetan i jedinstven – ima puno dobrih sajtova, ali izdvojeni su samo najbolji. Za ostalo je tu Google.com.
 • Sajt ne sme sadržati viruse.

Pregledaću sve predložene sajtove i, koliko god je moguće objektivno, proceniti da li zaslužuju mesto na stranici “Korisni linkovi” .

2.3. Šta ako je ponuda za postavljanje linka odbijena?

Pošto ovo nije pretraživač, većina sajtova neće biti dodati na spisak. Ideja linkova je da se u moru Internet informacija izdvoje najrelevantnije. To ne znači da Vaš sajt nije dobar, ili odličan, već samo znači da autor ovog sajta procenjuje da postoje bolji izvori materijala vezano za biciklizam, ili mehaniku. Previše linkova na stranici bi je učinilo praktično neupotrebljivom i ubilo smisao njenog postojanja. Mnogi odlični sajtovi nisu svrstani – samo oni koje autor bikegremlin.com smatra najboljim, ili dovoljno jedinstvenim.

Pri odlučivanju se trudim biti što objektivniji, ali ne obavezujem se obrazlagati svoje odluke za sve predložene sajtove.

 • Možete i smete dodati link ka bikegremlin.com na svom sajtu. Ipak, to ne utiče na izbor da li će Vaš sajt biti dodat ovde – samo kvalitet i sadržaj Vašeg sajta su bitni.
 • Novac nemojte nuditi. Pošto spisak korisnih linkova nije plaćena reklama i stavljanje plaćenih oglasa bi ubilo svaki smisao, takve ponude moram, uz poštovanje prema Vašem vremenu i novcu, odbiti.
 • Ako promenite/unapredite svoj sajt, sačekajte 6 meseci pre ponovne prijave. Višestruke prijave u kraćem roku će automatski biti odbijene – za razliku od mene, moj računar je pametan. 🙂


3. Reklamiranje – Bike Gremlin partneri

Bike Gremlin sajt ima rezervisano polje za reklame: “Bike Gremlin partneri” . Nalazi u desnoj koloni na svakoj stranici sajta – odmah ispod polja za navigaciju sajta.

Sajt postoji u dve odvojene verzije:

Reklamiranje je moguće na obe verzije, ili na samo jednoj – u zavisnosti od Vaše ciljne grupe i lokacije.

3.1. Kako da Vaša reklama osvane na bikegremlin.com?

Ako imate proizvod, ili kompaniju koji su u vezi sa biciklima, ili mehanikom, reklamiranje na bikegremlin.com možete ugovoriti popunjavanjem kontakt forme na dnu ove stranice.

 • U odgovarajućim poljima unesite ime i e-mail osobe sa kojom se može dogovarati oko reklamiranja.
 • U polju “Poruka” unesite naziv kompanije, kao i osnovne podatke o istoj, uz adresu web-sajta, ukoliko postoji.

3.2. Kriterijumi za prihvatanje reklama

Ovaj sajt podržava biciklizam i mehaniku, a ovo su uslovi da bi reklama Vaše kompanije, ili proizvoda bili postavljeni na sajt:

 • Proizvod/kompanija mora biti u vezi bicikala, ili mehanike.
 • Mora pružati nešto što bih toplo preporučio drugima. Dakle proizvodi koje sam koristio i sa kojima sam zadovoljan, kao i kompanije sa kojima ostvarujem dobru saradnju, ili koje imaju dobru i proverenu reputaciju.

Zadržavam pravo odlučivanja kakav sadržaj i reklame će biti na sajtu. Ako ponudu za reklamu odbijem, to je zbog toga što smatram da proizvod/kompanija nisu relevantni za reklamiranje ovde. Ovo ne mora da znači da su proizvod, ili kompanija loši – samo da ovako specifičan sajt ne nudi stvari koje nisu vezane za temu kojom se bavi. Nuđenje više novca to neće promeniti.

U slučaju unapređenja/izmene kompanije/proizvoda, vredi pokušati ponovo, samo molim najlepše bez ponavljanja istih/sličnih ponuda svakog meseca.


Forma za dodavanje sajtova i reklama:

Pištie na mejl:
Moje ime (relja) @ ovaj domen (bikegremlin.com).

Vrati se ne vrh