Achtung, achtung! :)

27. jula 2024. (ili 28, u zavisnosti od vaše vremenske zone), planira se održavanje hosting servera i sajt neće raditi normalno. Trebalo bi da prekid bude kraći od 8 sati.

Relja

KRENITE odavde

Servis i pravljenje Li-ion paketa baterija

Gostujući članak Dalibora


1. Uvod

Sve više ljudi prepozaje elektro bicikl kao prevozno sredstvo. Najveća i najbitnija stavka svakog elektro bicikla je baterija. Potrebe i mogućnosti su različite pa tako na tržištu imamo i različitu paletu baterija. Lično volim i preporučujem Litijum-jonske (Li-ion) baterije zbog svojih specifikacija.

Li-ion baterija koja je stigla na servis – rastavljena
Li-ion baterija koja je stigla na servis – rastavljena


2. Nadogradnja Li-ion baterije

Stigao je plavi “pacijent” upakovan u Samsungovu kutiju. Ne volim komentarisati tuđi rad, ali recimo da je moglo pedantnije da se uradi. Na zahtev klijenta povećan mu je kapacitet za 14 ćelija – koliko dozvoljava prostor u kućištu. Merenje kapaciteta i ciklusiranje će u buduće biti standard za sve baterije koje prođu kroz moju radionicu. Pravićemo evidenciju i servisni list jer održavanje i servis ovih baterija je više nego bitan.

BikeGremlin napomena: rad Elektrobicikli servisa je obustavljen do daljnjeg iz opravdanih razloga, cilj objave članka je da se sačuva trag o dosadašnjem radu i olakša eventualni kasniji nastavak rada.

Spajanje ćelija li-ion baterije
Spajanje ćelija li-ion baterije
Zamena i dodavanje novih ćelija Li-ion baterije
Zamena i dodavanje novih ćelija Li-ion baterije
Merenje / provera kapaciteta i stanja Li-ion baterija
Merenje / provera kapaciteta i stanja Li-ion baterija


Molim Vas da koristite BikeGremlin.net forum za sva pitanja i komentare.

Ako ste primetili neku grešku u članku, ili informacije koje nedostaju - molim Vas da mi na to skrenete pažnju komentarom na BikeGremlin forumu.
Na forumu možete pisati anonimno (stavite bilo koje ime/nadimak pri registraciji), ali mislim da je dobro da sve dopune i ispravke članaka budu javno dokumentovane (čak i ako njihov autor izabere da ostane anoniman).

Skip to content