Saveti – “konsalting”

Ažurirano: 17/07/2019.

Na ovom sajtu (i BikeGremlin YouTube kanalu) dajem kompletne informacije i uputstva u vezi bicikala, mehanike i biciklizma uopšte. To znanje delim potpuno besplatno i ne planiram ga naplaćivati.

Pored toga (ili zahvaljujući tome), velik broj ljudi me zove telefonom, ili piše preko mejla, Vibera, Fejsbuka (i svih ostalih društvenih mreža). Na žalost, puno radim i ostaje mi veoma malo vremena. Uz to: ruke su mi masne! 🙂 Svaki put kad zazvoni telefon, moram prekinuti ono što radim, obrisati ruke, uzeti telefon i javiti se.

Posla ima sve više. Još nikome nisam odbio dati savet i pomoć. Kako bi to bilo moguće raditi u buduće, moraćemo se svi zajedno organizovati. 🙂


Kako dobiti besplatnu BikeGremlin pomoć, ili savet?

Na raspolaganju stoji nekoliko načina:

 • Verovatno najbolje mesto je 2bike.rs forum, gde aktivno učestvujem pod nickom “FalloutBoy”. Tamo ima još dosta stručnjaka koji besplatno daju savete i pomoć, tako da možete čuti više mišljenja. Na forumu se odgovor dobija u roku od dan-dva (ili brže), barem od strane drugih stručnih članova, čak i ako ja ne (po)stignem.
 • Postavljanjem komentara na ovom sajtu (pravila za postavljanje pitanja/komentara).

Vreme odgovora je oko nedelju dana – tj. kad stignem, redom: prvo odgovaram na prvo postavljena pitanja koja nisu odgovorena. Van sezone je manja gužva, pa se može očekivati brži odgovor.

Ovo planiram da ostane uvek besplatno.


Hitno, odmah, ili danas za danas

Ima situacija koje su Vam hitne. Kada je pomoć potrebna “u realnom vremenu”, pružiću je preko bilo kojeg od gore navedenih “kanala”, kao i preko e-maila, Facebook stranice/chat-a (direktan messenger link), ili pozivom na telefon +381628462452 (može i Viber, ili WhatsApp).

Pošto ovakva pomoć zahteva da prekinem šta god da radim, moram ograničiti vreme i “materijalno ga kompenzovati” da tako kažem.

Vreme za telefonske pozive je radnim danima od 9 do 20 časova (po srednjoevropskom vremenu – “CET”).

Očekivano vreme odgovora na hitna pitanja je u roku od 24 sata (najčešće u roku od desetak minuta, ako je u periodu između 9 i 20 časova).

Cena usluge je 8 evra (900 dinara) za 30 minuta telefonskog poziva, ili dopisivanja (ako se koristi neki od servisa za slanje poruka). Cena za konsultacije na engleskom je 14 $ (1.500 dinara).

Može se platiti preko PayPal-a (dopisati kontakt telefon u poruci ako se traži telefonska podrška), ili uplatom na tekući račun broj:

Primalac: Relja Novović
Fruškogorski Put, Sremska Kamenica
Tekući račun broj: 205-9001008673704-05
Poziv na broj: Vaš kontakt telefon, ili e-mail
/ Komercijalna banka

Treća opcija je preko moje Patreon strane, gde se nude različiti paketi usluga.

Dobiću podatak o uplati u roku od nekoliko minuta.

Drugim rečima: znanje, informacije i pomoć nudim i dajem besplatno, ali svoje vreme moram naplatiti (dok ne uvedemo globalno komunizam, pa da ceo dan popravljam bicikle, a ne mislim o računima i školarini). 🙂


Dogovor u vezi servisa / podešavanja i slično

Gore navedeno, naravno, ne važi za pozive koji služe da se dogovori termin za popravku/servis bicikla, ili podešavanje bicikla prema vozaču (“fitting“). Za to možete slobodno nazvati na +381628462452, ili koristiti BikeGremlin Facebook Messenger.

5 misli o “Saveti – “konsalting””

 1. Postovani, zanima me da li moze da se servisira ili nabavi zadnja dobos kocnica Shimano BR-IM35-RF Inter M. Pozdrav

  Odgovori
 2. Dobar dan. Zelim promenit zadnji menjac shimano 7brzina e sad ceko me zatrovo pricom da svaki menjac ima svoj shifter ili ti rucicu menjaca ok kupio bi rucicu sa 7 brzina jel mogu bilo koji model, onaj kao gas ili onaj sto palcem dali je bitan sifter uz model menjaca?

  Odgovori
  • U ovom članku sam listom naveo koji šifteri rade sa kojim menjačima (samo naći proizvođača i broj brzina):

   https://bicikl.bikegremlin.com/1528/kompatibilnost-zadnjih-siftera-bicikla/

   Generalno, Shimano zadnji menjači za 7 brzina će raditi sa:
   – svim Shimano šifterima za 7 brzina, osim Dura Ace.
   – SRAM šifterima koji NISU 1:1

   Izvedba šiftera, tj. da li je u vidu poluge, “okidača”, ili taj “kao gas” je nebitna, bitno je samo koliko sajle vuče svakim “klikom”.

 3. Ponovo je omogućeno “prijavljivanje” na sajt, tj. kreiranje korisničkog naloga. Nakon prijave, dobićete mejl sa linkom putem kojeg ćete postaviti svoju lozinku. Tako da je potrebno upisati validan mejl.

  Registracijom, između ostalog, dobijate obaveštenje na mejl kada se objavi novi članak.

  Bilo je stotine “lažnih” (spem) naloga. Morao sam obrisati sve naloge, jer je bilo nemoguće razabrati koji su pravi, a koji spem. I tražiti rešenje za ovaj problem. Sada su spem filter i procedura registracije na sajt izmenjeni, tako da to više nije problem.

  Ako spem botovi opet nađu način da zaobiđu zaštitu, isključiću nove registracije (privremeno, dok ne pronađem novo rešenje), kako ne bih ponovo došao u situaciju da moram brisati stare, legitimne, naloge.

  Izvinjavam se svim pretplatnicima zbog ove komplikacije, ali nisam mogao naći drugi način.

  Odgovori

Komentiraj

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vrati se ne vrh